070-326 80 44 | info@khbygger.se

Attefallshus

 

Attefallshus i Stockholm

Drömmer ni om en tillbyggnation vid huset? Ett ställe där man kan ställa utemöbler eller annat bohag under vinterperioden? Eller har ni ofta gäster som hälsar på som kan tänka sig att stanna över natten? Vi på KH Bygger arbetar med tillbyggnationer och utför markarbeten i hela Stockholmsområdet och har det bästa komplementet för dig om ni har tankar på att utöka er bo-area. Ett attefallshus kan se ut på olika sätt beroende på vad man ska ha det till, men självklart finns det övergripande regler och bestämmelser på hur man får bygga och utforma en tillbyggnation på en trädgård. Många använder sitt attefallshus som förvaring, båthus, gästhus eller växthus. Det är bra att ha en plan med sitt attefallshus innan man påbörjar bygget, så man kan göra en bedömning om det skulle behövas göra en dränering eller inte. Detta om det skulle finnas intresse vid eventuellt avlopp och vatten.

Just nu bygger vi attefallshus upp till 25 m2, men efter årskiftet träder en ny lag fram och då vi kan bygga upp till 30 m2.

Bor ni i Stockholm och har tankar på att införskaffa er ett attefallshus? Tveka in på att höra av er till oss! Nedan har vi beskrivit mer ingående om de regler som finns vid markarbeten, dränering och tillbyggnationer.

 

Montering av Attefallshus

För att montera upp ett attefallshus krävs det vanligen inget bygglov så länge bygget håller godkända mått. Det finns dock andra regler och bestämmelser som kan avgöra själva placeringen av huset och även om bygglovet inte är ett måste så ska en anmälan alltid lämnas in till byggnadsnämnden i ens kommun. Tänk på att lämna in din anmälan i god tid då den måste godkännas innan vi kan påbörja själva bygget.

Med rätt grund

Beroende på vilken typ av hus det är du tänkt bygga så finns det olika sorters grunder att välja mellan, somliga bättre för vissa hustyper än andra. Vi hjälper er givetvis mer än gärna med råd kring vilken grund som lämpar sig bäst för er och har därtill också en egen maskinpark för att själva kunna leverera hjälpen med det totala bygget av grunden.

Gjuten platta

Det här är en av de olika grunderna som du har att välja mellan till ditt framtida attefallshus. Med en gjuten platta kommer isoleringen att bli god och den är därtill också att föredra om du liksom många andra funderar på att installera golvvärme. För ett lyckat resultat krävs det dock att marken där den ska gjutas är av rätt karaktär. Vid minsta osäkerhet så kommer vi mer än gärna hem till er och hjälper er bedöma er marks förhållanden.

Plintgrund

Det här är en grund som är mer enkel i sin uppbyggnad och som lämpar sig ypperligt för mer ojämna underlag beståendes exempelvis av sten.

Skruvfundament

Den här metoden är också enklare men fungerar dock mindre väl om grunden ska läggas på ett stenigare underlag. Det vi gör är att vi sätter ner speciellt utformade skruvar i marken runt omkring ert hus vilka sedan kommer att stå för grunden till ert nya atterfallshus. Ingen maskinutrustning krävs och er gräsmatta kommer i sin tur slippa komma till skada.

Uppvärmning

Precis som det finns olika grunder så finns det också flertalet uppvärmningsalternativ att sålla mellan. För en snabbare uppvärmning fungerar braskamin utmärkt men vid en mer regelbunden användning av huset och ett därmed också ökat värmebehov kan en luftvärmepump istället med fördel sättas in. De är billiga att installera och kan även användas för luftkonditionering. Elvärme är mycket stabilt och enkelt att ha att göra med men ger dock högre driftkostnader än de övriga alternativen. Ska huset användas som ett permanent boende så är det dock i regel vattenburen uppvärmning som lönar sig mest i längden. Den må vara dyrare att installera, men driftkostnaderna är därefter betydligt lägre.

Atterfalls hus helt utifrån era behov och önskemål

Hur ert nya atterfallshus ska se ut rent visuellt bestämmer givetvis ni själva utifrån tycke och smak. Vi i vår tur finns sedan här för att också råda och guida er fram till rätt sorts grund och uppvärmningsalternativ liksom installera vatten, avlopp, och el beroende på dess framtida användningsområde. Vi kan ta hand om allt från själva planeringen och anläggningen av grunden till själva monteringen vilket givetvis underlättar både själva arbetet och anpassningen utefter vår framtagna tidsplan.

Se på urval av ritningar till PlanlösningAttefallhus 2, Attefallhus 2

Klicka här för att kontakta oss, eller här för att lämna en offert!

© KH Bygger AB 2016